zondag, december 11, 2005

Het leven zoals het is : De Believers


Dinsdag 13 december start de reeks 'De Believers' (het leven zoals het is) op EEN. Zoals je weet spelen enkele Beisbroek(st)ers hierin een bijrolletje. Kijken dus !
De trailer van deel 1 kan je bekijken door de klikken op de link hieronder.
http://www.een.be/televisie1_master/programmas/e_beli_dezeweek/index.shtml?video_1

dinsdag 13 december, 21.15
Deel 1
De 16 gevangenen komen aan in Ruiselede en ondertekenen het 'Believe'-contract. Vanaf nu moeten ze 100% clean zijn en zullen ze acht maanden lang intensief werken aan hun drugs- en agressieproblemen. Ze krijgen hun eerste looptraining en verschillende lessen. Alles lijkt vlot te gaan, tot twee Believers de regels na twee weken al zwaar met de voeten treden. En ook bij J. dreigen de stoppen door te slaan, nu hij te horen krijgt dat het eerste bezoek aan zijn vriendin nog niet voor morgen is. Hij wil zijn contract verbreken en overweegt overplaatsing naar een gesloten instelling.
donderdag 15 december, 21.15
Deel 2
De believers zijn nu een goeie maand ver en de intensieve conditietraining werpt vruchten af. Hun lichaam is al een pak beter dan een tijd terug toen ze junkies waren. Maar het zware regime eist z'n tol vooral op geestelijk vlak: 1 Believer heeft geweld gebruikt, en dat strookt niet met het contract. Ook B. wordt op het matje geroepen bij de directrice, hij heeft een cipier bedreigd. En ondertussen staat er een kerstboom in de gevangenis... De believers hopen op een kort verlof, maar de toelatingen laten op zich wachten.

Geen opmerkingen: